Spar - FC Midtjyllands HovedsponsorFaxe Kondi
19-12-2005 16:36:34 - FCM henter stortalent i FC Københavns baghave
FC Midtjyllands Logo
Morten Foged Andersen er i dag den 4. spiller i årgang ´91, der er optaget på FC Midtjyllands Fodboldakademi. Før ham er Ziad Nassar, Jens Madsen og Erik Sviatchenko alle blevet præsenteret som en del af den nye ulveflok …
Af: Tommy Jensen

Man kan naturligvis med al mulig rimelighed stille spørgsmålet: - Hvorfor flytte til Midtjylland, når man kan spille på landets højeste niveau, og stadig blive boende hjemme? Morten Foged Andersen fra Vanløse IF giver sit klare svar herpå:

- ”Min begrundelse for at vælge FC Midtjyllands Fodboldakademi er ikke så forskellig fra alle de andres begrundelse; jeg har også valgt det pga. den store mængde træning og den evigt hårde konkurrence, som jeg kun kan se er positiv for min fodboldudvikling. Men derudover var jeg til prøvetræning i FC Midtjylland i slutningen af sommerferien samt i efterårsferien sammen med de øvrige emner til Akademiet, og jeg må sige, at det jeg oplevede her, var langt bedre end det jeg har oplevet i KB. Træningen foregik simpelthen på et højere niveau, men samtidig lægges der meget mere vægt på det sociale i FCM, hvilket jeg synes er vigtigt. I FC Midtjylland virker man som en stor familie”, begrunder Morten Foged sit valg af FC Midtjylland, og supplerer: ”Selvfølgelig kommer jeg til at savne min familie, venner og kæreste, men omvendt så bliver det også dejligt at møde nye mennesker, hvor man ikke automatisk er låst fast i en rolle, som man har haft igennem nogle år”.

Morten Foged er et meget modent ungt menneske, og fra FC Midtjyllands side knyttes der meget store forventninger til hans store talent:

- ”Morten fik sit absolutte gennembrud ved Unionsstævnet i Vejle, hvor han med stor gennemslagskraft, overblik og et højt teknisk niveau agerede på KBUs centrale midtbane. Alle disse ting er jo en kvalitet i sig selv, men at han kunne være så dominerende, til trods for at han var et år yngre end alle andre, imponerede os virkelig”, fortæller talentchef Flemming Broe, og fortsætter: Morten er en offensivt orienteret spiller med en god fysik og vindermentalitet ud over det sædvanlige. Derudover sparker han godt med begge ben, og han kan sagtens gå hen at blive en flittigt scorende midtbanespiller på højeste niveau; i hvert fald scorede han i denne sæson 44 mål i den bedste drengerække på Sjælland/København”.

Morten kommer som sagt fra Vanløse IF, hvor hans udvikling virkelig er accelereret, men det var nu ikke her, det hele startede:

- ”Jeg startede som 7-årig med at spille i Husum B., men 3 år senere skiftede jeg til Vanløse IF, både fordi jeg ikke syntes, at det var seriøst nok i Husum, men også for at se, om jeg var så god, som jeg fik at vide. I Vanløse fik jeg så Francis Bengtson til træner, og han er om nogen den, der har hjulpet mig frem til det sted, hvor jeg er i dag, og han, mine holdkammerater og jeg har da haft mange sejre sammen; den største var dog helt klart, da vi i år vandt pokalfinalen over KB med 5 – 0”, fortæller Morten Foged.


Morten Foged tyvstarter lidt på FC Midtjyllands Fodboldakademi, idet han allerede i starten af januar flytter til Ikast, og samtidig bliver klassekammerat med en af de nuværende Akademispillere, Habib Khan Mohammed.

- ”Jeg glæder mig helt vildt til at starte på Fodboldakademiet, og håber og tror på, at det hele kommer til at gå godt. Men det er jo klart, at dette blot er en lille start på min store drøm om at blive SAS-LIGA- og kommende A-landsholdsspiller”, slutter det forventningsfulde talent.

Denne nyhed er blevet læst 2266 gange.

Tilbage til forsiden

chart.dk