Spar - FC Midtjyllands HovedsponsorFaxe Kondi
06-05-2005 10:20:29 - Tæske-ærgerligt nederlag i Parken
Razak Pimpong
Pokalfinalen set fra NESA-tribunen

Pokalfinalen i Parken var en følelsesmæssig rutsjebanetur, som for FC Midtjylland desværre endte i dyb skuffelse

Af Martin Hansen, martin@mail.djh.dk

Razak Pimpong har næppe haft større hovedrolle i en kamp end Pokalfinalen 2005. Efter en times spil gjorde han det til 2-1 efter en fantastisk start på anden halvleg af FC Midtjylland. Seks minutter senere måtte han forlade banen. Udvist, efter sit andet gule kort. Pimpong var dog ikke ene om at have en hovedrolle.

Dommer Knud Erik Fisker takserede Pimpongs simple frispark urimeligt hårdt, og hev advarsel nummer to op af lommen til stor forbitrelse for FCMs fans og trænerbænk. Dermed var der altså marchordre til Pimpong og herfra ændrede kampen fuldstændig karakter.

Klasse kulisse
Det begyndte ellers helt efter planen. I en fantastisk kulisse med 34.026 tilskuere og strålende vejr, blev finalen fløjtet i gang og efter blot 30 sekunder havde Frank Kristensen et nærgående skud. Få minutter senere var det Brøndbys tur til at være farlige, men Anders Rasmussen snuppede et lumsk hovedstødsforsøg.
Brøndby satte sig på begivenhederne efterhånden som 1. halvleg skred frem. De virkede mere boldsikre end FC Midtjylland, som havde svært ved at holde på bolden ret længe ad gangen. Den største chance til Ulvene kom da en velspillende Pimpong sendte en flad aflevering ind i feltet, som David Nielsen akkurat ikke nåede frem til. Havde han da bare brugt et nummer større i støvler.
En næsten identisk situation førte til Brøndbys føringsmål i det 41. minut. En aflevering fra Mads Jørgensen fandt Morten Skoubo, som gjorde det lede ved sine tidligere holdkammerater og sendte bolden op i nettaget.

FC Forvandling
Det var et helt anderledes tændt FCM mandskab, som kom ud til anden halvleg. Om det var effekten af Wolfpacks krigsdans eller Erik Rasmussens pauseunderholdning vides ikke, men allerede i det 47. minut lå bolden i Brøndbys mål til udligning. Anfører Michael Hansen bankede til kuglen fra kanten af straffesparksfeltet, og så var der dømt hoppe-stemning hos de mange medrejsende Ulve-fans.
FC Midtjylland sad nu fuldstændig på kampen, og ti minutter senere lurede den helt store overraskelse, da Pimpong bragte FCM foran 2-1. Sjældent har de Brøndbys fans været så stille. De jublede dog igen, da Knud Erik Fisker satte kortspillet i gang og reducerede FCM til ti mand.
Nedtur!
En mand i undertal var mere end FCM kunne klare. Spillerne fightede bravt, men Kim Daugaard sørgede for forlænget spilletid med et flot langskudsmål et kvarter før tid. Det tog ikke modet fra FCM, som fortsat kæmpede imod Brøndbys pres. Det så ud til at skulle lykkedes at kæmpe sig til en lotteri-afgørelse på straffespark, men i det 111. minut skovlede indskiftede Ruben Bagger bolden ind over stregen efter klumpspil i feltet. David Nielsen kastede sig på jorden i ærgrelse, og det var en godt billede på den følelsesmæssige rutjsebanetur, som altså endte så sørgeligt, hvis man er FC Midtjylland-fan.
Da Brøndbyspillerne efter slutfløjtet modtog pokalen som vindere, lå David Nielsen stadig og græmmede sig.

Selvom Ulvene havde kæmpe ære af en fantastisk finale, var der ikke mange FCM fans, som havde overskud til at hylde kampens dommer. Fisker blev sendt i bad med et højt:
BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!

Pokalfinalens højdepunkter:

01: Stor chance til Frank Kristensen
33:Gult kort til Pimpong
35: Stor chance til David Nielsen efter Pimpongs forarbejde
41: Skoubo bringer Brøndby foran 1-0

47:Michael Hansen udligner Brøndbys føring
58:Målmand Anders Rasmussen bombarderes med kasteskyts fra Brøndby tribunen
60:Pimpong bringer FCM på 2-1
66:Pimpong udvises efter 2. gule kort.
72: Brøndby får et mål underkendt
78:Daugaard scorer til 2-2

111: Bagger afgør finalen med målet til 3-2


Denne nyhed er blevet læst 1184 gange.

Tilbage til forsiden

chart.dk